esmaspäev, 7. detsember 2015

Elements 4D ja Quiver 3D Coloring App



Kui nende teemade kohta internetist lähemalt uurida, siis on neid rakendusi võrreldud kui võlumaailmaga - kõik on uus, uskumatu ja põnev.

Selles postituses tutvustan kahte rakendust: Elements 4D ja Quiver - 3D Coloring App, mis mõlemad näitavad väga ilmekalt, kuidas on võimalik mitmekesistada lastele/noortele pakutavaid tegevusi.



ELEMENTS 4D


Rakenduse veebileht: http://elements4d.daqri.com/

Rakenduse kasutusjuhend: vali siit


Mis on?

Tegemist on vabavaralise liitreaalsuse app`iga, mida saab edukalt kasutada näiteks keemia tundides näitliku vahendina.Selle rakenduse puhul on võimalik välja printida 6 kuupide pinnalaotust, mille igal küljel on erinev keemiline element. Kuubid tuleb välja printida, välja lõigata ja kokku liimida ning seejärel vastava rakendusega (tahvelarvutil või telefonil) soovitud kuubi külge skänneerida. Seejärel ilmub ekraanil paberkuubi asemel klaaskuubik, mille sees paikneb vastav lihtaine - nii on võimalik näha erinevaid keemilisi elemente nende reaalses olekus. Antud rakenduse puhul on huvitav veel seegi, et mõnda kuupides olevat lihtainet saab omavahel reageerima panna ja nii luua hoopis uus - näiteks vesi, keedusool. 

Kuubikute väljaprinditavad lehed asuvad sellel aadressil.
Kuubikud soovitatav välja printida natuke paksemale paberile, sest nii on need vastupidavamad ja neist jätkub rõõmu kauemaks.


Elements 4D rakendust seletab õpetaja Katrin Soika



Elements 4D app tahvelarvutil ja
kokkukleebitud paberkuubikud




Cu (vask) läbi Elements 4D app`i vaadatuna




















Isiklik kasutamiskogemus: 
Tutvusin selle rakendusega alles 2015 aasta september-oktoober tänu oma kursusekaaslasele Maia Lustile ning olin ise nagu laps kommipoes. Minu jaoks oli see niivõrd uudne ja põnev, et juba järgmisel päeval otsisin rakenduse välja, printisin kuubikute n-ö toorikud ja asusin katsetama. Kuubikute kokkupanemine on omaette tore näputöö, mida saab väga edukalt koos laste/noortega teha. Kokku on 6 kuubikut ning iga noor saab kasvõi isilikud kuubikud meisterdada. 
Rakendus on tasuta ning see muudab selle kasutamise veel eriti ligitõmbavaks. Rakenduse allalaadimine Play poest oli lihtne ja ülesehitus väga loogiline, kerge kasutada. Esimesel katsetuskorral skänneerisin kõik kuubiku küljed üle ning olin väga üllatunud. Kõik, kellele antud võimalust näidanud olen, on siiani soovinud selle kohta rohkemat informatsiooni. Selle rakenduse tutvustamine ühele rahvusvahelisele seltskonnale oli samuti väga menukas - grupis oli ligi kolmkümmend inimest ning mitte keegi neist ei olnud sellest kunagi kuulnud. 
Seega kokkuvõtvalt ma soovitaks kõigil seda rakendust katesetada, sest see pakub tegevust ja avastamist nii suurtele kui ka väikestele. Seda saab lõimida ainetundidesse aga ka noortekeskuse tegevustesse.  





QUIVER - 3D COLORING APP 


Rakenduse veebileht: http://quivervision.com/

Rakenduse kasutusjuhend: vali siit

Mis on?
Tegemist on lihtsa, toreda ja teistsuguse rakendusega, mille abil saab värvitavad tegelased ja kujundid n-ö ellu äratada. Põnev vahend kasutamiseks just väiksemate laste/noorte puhul, aga samas pakub tegevust ka vanematele noortele ja täiskasvanutele.


Ametlik tutvustav video rakenduse kohta:



Sellel pildil on näha Quiveri rakendus tahvel-
arvutis ja Gemo - Pukeko tasuta värvimisleht






















Gemo  - Pukeko värvimisleht läbi tahvelarvuti
ekraani vaadatuna



























Isiklik kasutamiskogemus: 
Kasutamine on huvitav ning laste jaoks eriti põnev. Seda enam, et noortekeskuses soovitakse tihtipeale midagi värvida ning me otsime internetist lihtsalt tavalisi pilte värvimiseks. 
Rakenduse kohta kuulsin oma kursusekaaslaselt Gätlin Juhkenilt, kes tundus ise olevat ka ise rõõmus, et on saanud seda rakendust kasutada. Inimeselt inimesele informatsiooni ja kogemuste jagamine on minu puhul alati hästi toiminud ja nii ka seekord. Taaskord käis katsetamine koos noortega, kellelgi ei olnud valehäbi, et äkki ei oska kasutada vms. Loomulikult esimese suure hurraaga printisin välja ka mitu töölehte, mis olid tasulised (prinditavad lehed on olemas kodulehel ning tasuta on need, mille üles nurka on oranzi tausta peale kirjutatud "free"). Sellest väikesest äpardusest ei olnud midagi, lapsed said rohkem pilte värvida ja olid ikka põnevil ja rõõmsad. Proovisime pilte vaadata nii telefoni kui ka tahvelarvutiga. Tahvliga oli loomulikult parem, sest ekraan on telefoniga võrreldes märksa suurem. Lisaks 3D efektile on võimalik mõne töölehe puhul ka oma tegelasega mängida või mõnda asja liigutada. 
Kasutamine ei olnud keeruline ning on jõukohane kõigile. 


________________________________________________________________
Lisalugemist liitreaalsuse kohta:

Anneli Rumm https://haridustehnoloogkirjutab.wordpress.com/category/liitreaalsus-2/page/2/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar