esmaspäev, 7. detsember 2015

Kuldvillaku mängu koostamine


Vahendi koduleht: jeopardylabs.com

Vahendi kasutusjuhend: vali siit

Kasutusjuhendis on põhjalikult kirjeldatud, kuidas mängu luua ning kuidas kasutada juba olemasolevat mängu ja seda muuta. Kasutusjuhend sisaldab ka illustreerivat materjali. 



Antud vahendit on võimalik kasutada väga erinevates valdkondades. Ühe näitena tooksin välja koolikeskkonnas näiteks mõne teema ja peatüki kokkuvõtete tegemise või põhiteadmiste kontrollimiseks. Vahendit on võimalik kasutada nii väiksemates (saab lisada kuni 12 üksikmängijat) kui ka suuremates gruppides (saab kasutada ka näiteks suurema klassikollektiivi või noortegrupi puhul jagades osalejad 2-3 liikmelistesse gruppidesse). 

JeopardyLabsi abil on võimalik ise luua kuldvillaku sarnane mäng ilma PowerPointi kasutamata ning seda saab mängida interneti vahendusel ükskõik kus ka parasjagu ei viibita.


Isikliku kuldvillaku mängu loomine on väga lihtne, kuid samas põnev viis muutmaks õppimiskogemus mängulisemaks ja huvitavamaks. Samas võib ja saab antud vahendit kasutada ka muudel otstarvetel nagu näiteks huvihariduse vaheldusrikkamaks muutmisel, teadmiste kontrolliks, mõne teema (nt õppetükkide) kokkuvõtteks või ka lihtsalt sõpradega/ noortega vaba aja veetmiseks.

Isiklik kasutamiskogemus: 
Mängu on väga lihtne teha, kuid ettevalmistus (st küsimuste koostamine ja vastuste leidmine) võtab mõnevõrra aega. Samas on võimalik otsida ka erinevaid valmisolevaid mänge ning tehes neist n-ö kloonid, siis on võimalik aega kokku hoida ja kohandada mängu endale sobivaks. 
Esimesel korral mängu koostades ei pannud ma tähele, et jeopardylabs`i puhul on lisatava küsimuse ja vastuse kohad vahetuses. See tähendanb, et "Answer" lahtrisse tuleb kirjutada küsimus ja "Question" lahtrisse küsimuse vastus. 
Muus osas on mängu koostada väga lihtne ning soovitan vahendit kindlasti kasutada. 

Näited enda koostatud kuldvillakutest:
Jõuluteemaline: vali siit
Eestiteemaline: vali siit



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar